Kuip met stuurwiel

Kuip met stuurwiel i.p.v. helmstok

In plaats van een omslachtige helmstok is de MacGregor 26M uitgerust met een stuurwiel. Het stuurwiel geplaatst op de stuurstand behoort tot de standaarduitrusting van de boot en neemt minder ruimte in dan een helmstok.

Stuurwiel i.p.v. helmstok

stuurwiel macgregor

Eenvoudig manoeuvreren

Het is veel eenvoudiger en natuurlijker sturen met een wiel dan met een helmstok, en een stuk comfortabeler. Het maakt de zeilboot een stuk makkelijker te manoeuvreren. Op de stuurstand bevindt zich de afstandbediening van de motor waardoor van uit één positie de hele boot kan worden bestuurd. Daarnaast zijn alle schoten, de hefkiel en roerbladen vanuit de kuip te bedienen. De kuipvloer ligt boven de waterlijn. Water in de kuip wordt dus direct afgevoerd. Dat betekent altijd een droge kuip.Royale kuip

De lengte van de kuip is 1,90 meter en biedt plaats aan 6 personen. De banken hebben een hoge rug en er is veel aandacht aan besteed om te zorgen dat ze aangenaam zitten. Om het comfort nog meer te verhogen zijn er kussens leverbaar. Tevens is er een zonne- / regendak (bimini-top) beschikbaar; deze is zelfs tijdens het zeilen te gebruiken en hoeft niet naar naar beneden.

kuip met stuurwiel

Opklapbare zitplaats

De plaats van de schipper kan worden weggeklapt waardoor er via de open spiegel gemakkelijk in- en uit gestapt kan worden. Ook tijdens het zwemmen kan hierdoor gemakkelijk aan boord worden geklommen.

opklapbaar

Veel bergruimte

In het achterste deel van de kuip zijn twee bergruimten voor benzinetank, fenders en lijnen. Deze compartimenten zijn volledig geïsoleerd van het interieur van de boot, dus is er geen kans op nare luchtjes of dat brandstof in de boot kan gaan lekken.

ruime kuip