Trailerbaar zeiljacht

Trailerbaar zeiljacht

Voor het trekken van trailerbare kajuitzeiljachten van meer dan 7.5 m is bijna altijd een zware auto met vierwielaandrijving nodig. Dat komt omdat het gewicht van dit soort jachten meer dan 2.000 kg is. De MacGregor 26M is een trailerbaar zeiljacht en vormt een uitzondering op deze regel. Door het lage gewicht van nog geen 1.700 kg (inclusief wegtrailer, mast, zeilgarderobe en exclusief motor) kunnen grotere personenauto's dit gemakkelijk trekken. Het lage gewicht wordt bereikt door gebruik te maken van water als ballast i.p.v. het gebruikelijke lood of gietijzer. De MacGregor 26M heeft een uniek waterballastsysteem, dat beslist geen afbreuk doet aan de veiligheid of de vaareigenschappen. De breedtemaat is onder de 2.50 m gehouden, zodat men de boot, binnen de wettelijke normen in Europa, over de weg mag vervoeren.

trailerbaar zeiljacht

De MacGregor 26M wordt standaard met een trailer geleverd waarmee de boot eenvoudig in en uit het water is te halen. Door het steekzwaard, de kantelbare roerbladen en de vlakke bodem is de boot met behulp van de lier gemakkelijk op de trailer te plaatsen. De lage ligging van de boot op de trailer zorgt ervoor dat deze stabiel over de weg vervoerd kan worden.

Stallingtrailer MacGregor 26M

trailersailer

De stallingtrailer van de MacGregor 26M heeft zelfs twee centreerstangen waardoor het schip niet zijwaarts van de trailer wegdrijft. Via de zwemtrap kan gemakkelijk aan boord worden geklommen. Dit is ook bij een overnachting aan boord op een parkeerplaats zeer welkom.

De MacGregor 26M is een snel zeiljacht, dat veel comfort biedt en ook achter een grotere personenauto vervoerd kan worden. Dat heeft grote voordelen, want favoriete zeilwateren in binnen- en buitenland kunnen snel bereikt worden. Een eenvoudige helling is voldoende om het schip te water te laten. Weekeinden of vakanties op het uitverkoren zeilwater zijn zonder problemen te realiseren. Er zijn ruim voldoende slaapplaatsen aan boord en in de kombuis is gelegenheid voor het inbouwen van een kooktoestel. De MacGregor 26M is een schip met vele aantrekkelijke eigenschappen, een minimum aan onderhoud en "last but not least" een aantrekkelijke prijs.

Trailerhelling

trailer macgregor 26m